Projekt A68

Tanec, vizuální umění a věda vás společně zavedou do křehkého světa Antarktidy, kde vizuální umělkyně Veronika a performerka Julie ztělesňují příběh kry A68.

Hosté

Nejbližší termíny

Příběh, inspirovaný skutečnými vědeckými poznatky a osobní zkušeností Veroniky z expedice na Antarktidě, který přináší moment k zamyšlení nad křehkostí a krásou zamrzlého kontinentu. Večer ve znamení propojování mnoha oborů, odvětví a každého jedince, který do sebe nechává tuto tematiku prostupovat.

Po performance se můžete těšit na diskuzi s umělkyněmi. Následuje přednáška Martina Luláka, který je redaktorem vědecké redakce ČT24 a Ph.D. studentem paleoekologie na Masarykově univerzitě. Martin sdílí své zkušenosti z polárních expedic a výzkumů. Nenechte si ujít jeho příběhy z České arktické stanice na Svalbardu a americké expedice, kde spolupracoval s týmem profesora Johna C. Priscu. Následuje science slam od Barbory Chattové. Předmětem její práce je vyprávěni o neohrožených rozsivkách, které dokáží přežít v drsných podmínkách Antarktidy.

Přijďte se ponořit do příběhu ledové kry a objevit krásu, sílu, ale zároveň i zranitelnost našeho světa. Projekt A68:Echoes of Ice v sobě snoubí emoce, naději a přivádí k zamyšlení nad spojitostí mezi uměním a vědou a jejich totožné role v našem chápání přírody a klimatických změn.

 

KREDITY:

Koncept a choreografie: Julie Kubrychtová, Veronika Gibi Podlasová
Vizuální umělkyně a performerka: Veronika Gibi Podlasová
Choreografka a performerka: Julie Jules Kubrychtová
Hudba: Iva Polanecká
Kostýmy: Olivia Dorušková
Light design: Jakub Kohout
Doprovodný program (přednášky): Barbora Chattová, Martin Lulák

Vstupné: 280 Kč