Petr Kult

Kultovní koncert

Někde mezi kabaretem, hospodou a divadelním jevištěm.

19:00
Sál Tvůrčího domu Ductus Deferens

Nejbližší termíny

Debutový koncert hradeckého rodáka, herce, autora a učitele autoškoly Petra Kulta. K sobě si zve dvě jedinečné osobnosti, a sice Adélu Černíkovou, nadanou muzikantku a pedagožku, a Štěpána Buchera, bubeníka, kytaristu a také sound engineera. 

Petrova hudební tvorba vychází z velké části z jeho kabaretní tvorby (Karameloun), která vzniká v laskavém objetí kočovné divadelní družiny Ductus Deferens. Ovšem těšit se můžete i na písně zcela nové a prozatím veřejně neuvedené (plus několik coverů na závěr). Petr je autorem textů (až na jeden), skladatelkami hudby jsou z drtivé většiny Tereza Doležalová a právě Adéla Černíková

Žánrově se pohybujeme někde mezi kabaretem, hospodou a divadelním jevištěm. Písně přelétají mezi specifickou podobou šansonu, čardášem, jazzem, swingem, funkem, a v poslední době Petr koketuje i s tvrdšími žánry. V jeho písních je patrná určitá divadelnost, specifický humor, sebeironie, a přitom se jedná o písně upřímné, citlivé a kritické k sobě i světu. 

Celý večer bude průletem mnoha žánry, a i hudebních nástrojů se vyskytne více - Adéla se Štěpánem budou v různých podobách střídat pianino, akordeon, bicí, kytaru a baskytaru, takže se můžete těšit na neobvyklý hudebně-divadelní zážitek.  

Vstupné: 250 Kč

Petr Kult

Kultovní koncert

Sál Tvůrčího domu Ductus Deferens